Close

Prakticiraj samotješenje

Tješenje drugih nam nekako dolazi prirodno. Instinktivno nudimo zagrljaj ili utješnu riječ, bilo što što smatramo da će pomoći. Kada su u pitanju naše osobne potrebe, tješenje samog sebe može ti se činiti kao nepoznat teritorij. Možda ne znaš kako to činiti ili osjećaš krivnju što se fokusiraš na sebe. Ali, samotješenje je važno za emocionalno blagostanje i može se lako prakticirati razvijanjem nekoliko vještina.

Utjeha ti može pomoći da se nosiš sa stresnim situacijama i životnim izazovima. Vježbanje samoumirujućih i utješnih tehnika pomaže ti i upravljati razinama stresa i ojačati emocionalno zdravlje.

Vođenje dnevnika, stvaranje sigurnog prostora i pronalaženje aktivnosti koja će ti pomoći da se ispucaš mogu biti učinkoviti načini da utješiš i umiriš. Nekada će ti pomoći glasna glazba, plakanje, pjevanje ili da istučeš jastuk.

Nekada ništa neće pomoći i prihvati da je to ono što trenutno osjećaš. Ne moraš u tom trenutku biti super, ako se tako ne osjećaš. Nekada je dovoljno da sami sebi damo savjet koji bismo dali prijate