Close

Stavljaš li sebe na zadnje mjesto?

Jesi li toliko zauzeta brigom o svima ostalima da nemaš vremena i energije za sebe? Nažalost, svi to ponekad radimo! Maksimalno se rastežemo kako bismo sve stigli i svima ugodili.

Možda rado brineš o svima drugima koji trebaju tvoju pomoć. Ali, i to ima svoju cijenu. Osjećaš li se preopterećeno i iscrpljeno jer potrebe drugih oduzimaju toliko tvog vremena i energije da ti ništa ne preostaje za sebe? Svi imamo potrebe i nije održivo uvijek davati prioritet potrebama drugih ljudi i zanemarivati svoje.

Briga o sebi je poput bankovnog računa. Ako podigneš više novca nego što je na računu, ulaziš u minus i banka naplaćuje veliku naknadu. Isto vrijedi i za ljude. Ako stalno trošiš svoje vrijeme i energiju, ali ih ne nadoknađuješ, to će te na kraju sustići i platit ćeš veliku cijenu. Kada se ne brinemo o sebi, postajemo bolesni, umorni, manje produktivni, razdražljivi, ogorčeni i ne možemo pomoći nikome.

Briga o drugima važan je i smislen posao. Samo te želim potaknuti da sebi pružiš istu ljubav i brigu koju daješ drugima. Neka briga o sebi bude prioritet kako biste mogli živjeti dug, sretan i zdrav život.