Close

Svatko ponekad treba motivaciju

Kad naučiš cijeniti sebe, više nije toliko važno da li te netko drugi cijeni ili ne. Naravno, uvijek je lijepo dobiti odobravanje i pohvale drugih. Ali kada cijenite sebe, odobravanje drugih je više kao šlag na torti, a ne kao sama torta. Poznavanje vlastite vrijednosti ključ je uživanja u životu.

Ponekad moramo sebi zabilježiti neke pozitivne bilješke kako bismo održali mentalno zdravlje u ovom stresnom svijetu. Čitanje nekih ohrabrujućih riječi s vremena na vrijeme može vam podići raspoloženje i pomoći vam da se izdignete iznad negativnosti koju vam život baca na put. Inspiracija može doći s bilo kojeg mjesta, ali dokazano je da pozitivne afirmacije ublažavaju mentalni stres i poboljšavaju pogled na život. Bez obzira na to pišete li svoje afirmacije na ljepljive post-it papiriće i stavljate ih po kući ili ih bilježite u dnevnik, svatko ponekad treba motivaciju.

Poštujte sebe isto kao što biste se odnosili prema najboljem prijatelju i pojačajte pozitivne poruke u svom razgovoru sa samim sobom. Imajte pravilo da ako nešto ne biste rekli prijatelju ili voljenoj osobi, nemojte to govoriti sebi. Ako počnete mijenjati svoj odnos prema sebi i postanete sami sebi najbolji prijatelj, bit će vam ipak lakše.